Día Mundial de las Aves

Actividades:


LA FEDERACIÓN ECOLOGÍSTA DE CASTELLÓN,
CELEBRA EL DÍA MUNDIAL DE LAS AVES

Los grupos naturalistas que forman la Federación Ecologista de Castellón (APNAL, L'ARQUET, Colla Ecologista de Castelló, GER y GEV), se unen para celebrar durante el fin de semana del 2 al 4 de octubre el Día Mundial de las Aves, acto organizado a nivel nacional e internacional por la SEO/Wird Life.

El objetivo principal es dar a conocer a la sociedad en general, la importancia de las aves y su papel en la compleja estructura de la vida.

Los actos programados son:

Viernes 2 de octubre:

Sábado 3 de octubre:

Domingo 4 de octubre:

Las personas interesadas pueden acudir a los lugares de salida u observación anteriormente citados. Si tienen prismáticos y/o telescopios por favor traedlos y ropa adecuada (no llamativa). Para más información dirigirse a:

Grupo APNAL de Vinarós
Colla Ecologísta de Castelló
Grupo GER de Vila-real
Grupo L'Arquet de Vall d'Uixó


VI FESTIVAL MUNDIAL DELS OCELLS

LA MES GRAN CONCENTRACIÓ D'OBSERVADORS D'OCELLS DEL MON

    Com ja és tradicional en els últims anys, BirdLife Internacional a nivell mundial i SEO/BirdLife a nivell de l'Estat Espanyol organitzen el FESTIVAL MUNDIAL DELS OCELLS que tindrà lloc els dies 3 i 4 d'Octubre de 1998.

    L' any 1997 van participar més de 25.000 persones a tot l'Estat i es van observar 280 espècies d'ocells diferents. Aquest any compten com l'any passat amb l'ajuda a nivell internacional de la companyia japonesa de telecomunicacions NTT que fa una aportació de 10 dòlars per cada ocell diferent que es vegi a tot al món, diners que es fan servir per a projectes de conservació de espècies en perill.

    L' Observació d'ocells és una activitat que guanya adeptes cada dia en el nostre país. Només són necessaris uns binoculars, una guia de camp i la resta ho posa la natura per poder gaudir de gratificants jornades a l'aire lliure.

    No es necessari cap preparació especial, ni grans coneixements ornitològics. Hi ha prou amb ganes de disfrutar de la natura i de tenir la suficient curiositat com per a voler distingir un pardal o oreneta d'un altre ocell.

    Amb l'observació d'aquests animals descobrirem l'apassionant món dels ocells i d'altre banda ens adonarem dels problemes que pateix la nostre malmesa natura. D'aquesta manera remarquem l'important funció que tenen els ocells com indicadors de la salut del nostre entorn.

    No només son desastres com el de Doñana els que afecten al nostre entorn; la caça amb vesc, la captura de caderneres o passerells per al cant, la col·locació de verí a les rapinyaires per part de desaprensius, la construcció de grans infrastructures en llocs d'importància natural, l'ús abusiu de pesticides als nostres camps, etc. fan que cada cop les poblacions dels nostres ocells siguin més petites i més difícil la seva conservació.

    A la província de Barcelona, els actes que es duran a terme seran els següents organitzats per SEO-Calidris grup local de SEO/BirdLife a Barcelona:

    Delta del Llobregat(al costat càmping Toro Bravo, Viladecans): Concurs d'identificació d'ocells, demostracions d'anellament científic, sortides guiades per la Reserva natural, projecció de diapositives dels ocells del Sud de Mèxic, etc.. Organitzat en col·laboració amb les Reserves Naturals del Delta del Llobregat.

    Ermita de Sant Ramon (Sant Boi de Llobregat): Observació de la migració de rapinyaires. Alliberament de rapinyaires procedents del Centre de Recuperació de Torreferrusa el diumenge dia 4. En col·laboració amb el grup ecologista Encina de Sant Boi.

    Parc de la Ciutadella de Barcelona: Rutes guiades per tal d'observar els ocells del parc. Concurs de dibuix infantil en torn al món dels ocells. En col·laboració amb el grup local de ADENA a Barcelona.

    En tots aquest punts a part de les activitats concretes de cadascun d'ells, existirà un stand d'informació de SEO/BirdLife, on es donarà informació sobre el món dels ocells, així com es disposarà de material relacionat; llibres, samarretes, adhesius, etc.

Per a més informació us podeu dirigir a :

Ferran López Sanz. Tel: 93.330.80.65
E-mail: ferranlopez@infomail.lacaixa.es

Jordi Ballesta. Tel: 93.431.59.67
E- Mail: jordib@quercus.es   


© Inter Natura