Xarrades al Termet. MAT i FRACKING 25/07/2013

El recinte del Termet ha albergat dins de les activitats «l’estiu a l’Ermita» una sèrie de xarrades sobre la utilització de la nostra terra per a l’instal·lacions molt dolentes pwer al medi natural tant aèries com la instal · lació d’enormes torres elèctriques «l’autopista de l’electricitat» que partint des del municipi d’Almassora fins al nord de la província en el terme de Morella. Una vegada més el nostre territori és utilitzat per les grans empreses per al seu propi benefici i cap per als habitants de les comarques de Castelló.

La xarrada és que ens va parlar de la MAT i la seva repercussió aquesta a càrrec de l’amic Diego Kersting en representació de la Plataforma NO MAT de Vilafamés.

Un altre problema però aquesta vegada en el subsòl és el projecte d’una altra multinacional, per a l’extracció de gas del subsòl mitjançant el mètode de la fractura hidràulica coneguda amb el nom de » fracking «, produint una elevada contaminació de les aigües del subsòl a l’injectar a tota pressió aigua amb components i substàncies contaminants que fan que la roca es fracturi.

La xerrada la s’impartira de la Plataforma NO al fracking de la província de Castelló .

En aquesta ocasió el GER-EA ha estat un dels organitzadors d’aquestes xerrades , dins d
el Col·lectiu Termet.

Experiència d’educació ambiental al Mas de Noguera (Caudiel) 13/07/2013

 

Dins de les activitats del GER-EA, està l’Educació Ambiental com un dels pilars fonamentals per a un respecte i gaudi de la natura. Un any més es van desenvolupar les diferents activitats en el Màs de Noguera de Caudiel .

Com altres anys el GER-EA , dins de les activitats del campament d’estiu organitzats per Ecologistes en Acció País Valencià, realitza una de les seves activitats més plaents i que els seus membres gaudeixen en gran mesura.

 

L’activitat es va fer en dues parts àmpliament separades: la primera com a itinerari i recorregut per les muntanyes més properes al Màs de Noguera. Ens desplacem entre matoll mediterrani degradat a causa dels últims incendi. En aquesta activitat es van contemplar diversos aspectes importants, tant l’aspecte botànic que era impartit per Pepe de la Rubia com faunístic que impartia Lluis i Josep Bort.

Es van identificar una sèrie de plantes i la seva relació amb l’aprofitament i abandonament humà del terreny, al mateix temps es van anar identificant cadascuna de les espècies de vertebrats i els seus restes, especialment aus que observàvem en l’itinerari.

Al costat dels monitors del Màs de Noguera, que van fer de guia , ens traslladem fins a dalt de la muntanya per observar el parc eòlic de Casillas i les aus planejadores que devisaban concretament el voltor comú.

 

Un cop el la zona es van localitzar algunes pilotes (egagrópiles) i es va explicar in situ als xiquets que eren i quin aspecte tenien . Després d’un lliga dinar i recuperació de forces , vam tornar al Màs on descansem i es va realitzar una xarrada.

 

En aquesta ocasió la xarrada era sobre les aus rapinyaires nocturnes, explicant les seves característiques biològiques , els seus costums, alimentació per mitjà de la recollida i anàlisi de les egagròpiles, el seu problemàtiques i les mesures que hem de posar en marxa per a la seva conservació i protecció.